Maatschappelijke positie

HSC Hermes & Maatschappelijk Verantwoord Verenigen (MVV)

We zijn als Hermes een maatschappelijk betrokken club en participeren actief in activiteiten in het kader van MVV waarbij we niet uit het oog verliezen dat we een hockeyclub zijn die er is voor onze leden. Het is er Hermes aan gelegen om naast het beoefenen van de hockeysport, ook een positieve impact te hebben op de maatschappij. Hermes is dan ook actief op het gebied van MVV.

HSC Hermes op sportpark "De Linie"

Het veld en clubhuis van HSC Hermes bevinden zich op sportpark "De Linie". Dit is een multifunctioneel openbaar sportpark dat naast HSC Hermes ook Rugby Club Den Helder (RCDH), Kynologenclub West-Friesland (KCWF) en Cricket Club Den Helder (CC-Den Helder) herbergt. Het sportpark wordt tevens gebruikt voor, door Hermes ondersteunde, gymnastiek lessen door de lokale middelbare school. Er vinden geregeld, door verschillende club georganiseerde, evenementen en activiteiten plaats op het sportpark.

MVV Thema’s bij HSC Hermes

1. Participatie van kwetsbare groepen (activiteiten voor mensen die niet makkelijk mee kunnen doen in de samenleving, re-integratie en voorkomen van eenzaamheid)

  • Het clubhuis en het veld van HSC Hermes is rolstoelvriendelijk.

2. Actief burgerschap (structurele samenwerkingsverbanden met andere organisaties, terugkerende evenementen voor buurt/wijk/gemeente, multifunctioneel gebruik van de accommodatie en activiteiten om mantelzorgers te ontlasten)

  • Regelmatig wisselt HSC Hermes met andere verenigingen (zoals Rugbyclub RCDH en Basketbalvereniging Den Helder Suns) in de gemeente van gedachten over MVV initiatieven en deelt kennis en kunde waar nodig.
  • Hermes participeert actief binnen diverse samenwerkingsverbanden regionaal zoals NHN-Hockey (regiovereniging hockeyclubs Noord-Holland-Noord) en HEMA (nauwe samenwerking tussen Hermes en Magnus).
  • De multifunctionaliteit van de accommodatie behoeft geen verdere toelichting.

3. Bevorderen van een gezonde leefstijl (gezonde kantine, bestrijding overgewicht, verantwoord alcoholbeleid, EHBO en AED)

  • HSC Hermes is al sinds een aantal jaren actief op het gebied van de gezonde sportkantine.
  • In het clubhuis van HSC Hermes is een AED aanwezig en voor het gebruik hiervan worden ook trainingen georganiseerd.
  • HSC Hermes is toegetreden tot de rookvrije sportterreinen en voert een actief non-alcoholbeleid.