Over HSC Hermes

Welkom bij de Helderse Sportclub (HSC) Hermes, de hockeyvereniging voor jong en oud.

Met een bewezen trackrecord na de oprichting op 29 april 1941 is HSC Hermes inmiddels uitgegroeid tot een middelgrote, gezellige, sportvereniging met ongeveer 175 leden. Hermes is te vinden op sportpark "De Linie", aan de Linieweg tussen Den Helder en Huisduinen. We hebben enthousiaste leden, spelplezier, goed hockey op een kunstgrasveld en voor de 'derde' helft een moderne kantine. Kortom Hermes is precies dat, wat u zoekt.

Sportiviteit en teamgeest staan bij ons bovenaan. Daarvoor hebben we voor elke leeftijdscategorie speciale aandacht. Zo wordt bij de jongste leden, al vanaf 5 jaar, bij de wekelijkse trainingen op vrijdagmiddag veel aandacht besteed aan basistechniek. Zo leren de kinderen op speelse wijze met een hockeystick om te gaan en krijgen ze alle kansen om uit te groeien tot echte kanjers. In de wedstrijden voor de jongste jeugd staat samenspel voorop en leren spelers en speelsters te werken onder leiding van een coach. Dit alles om ervoor te zorgen dat iedereen plezier heeft in het spel en er wat van leert.

Met het ouder worden gaat het wedstrijdelement een steeds belangrijkere rol spelen. Terwijl ook hier het plezier in het spel het belangrijkste doel blijft. Er wordt in deze categorie niet alleen veel nadruk gelegd op de ontwikkeling van de hockeytechniek maar ook op het aankweken van teamgeest en sportief gedrag. Hier hoort ook het zo nu en dan optreden als scheidsrechter bij.

Bij de veteranen en veterinnen staat het recreatieve element en de eigen invulling van het lidmaatschap voorop. Aan nieuwe leden met weinig hockeyervaring, wordt spelkennis spelenderwijs bijgebracht.

De vrijwilligers binnen Hermes weten door het organiseren van activiteiten de clubgeest verdere invulling te geven. Zo zijn er feestavonden, "clinics” en wordt in het naseizoen deelgenomen aan toernooien en tijdens de wintermaanden wordt zaalhockey gespeeld.

HSC Hermes: een hockeyvereniging voor jong en oud, ervaren en onervaren én sportief en gezellig, precies dat wat u zoekt.

Tot ziens op sportpark "De Linie"