Tenue

Tijdens wedstrijden is het dragen van een vastgelegd clubtenue door de nationale hockeybond (KNHB) verplicht. Het is immers ook prettig voor spelers om te weten naar wie je de bal kunt spelen en fijn voor het publiek om te weten voor wie je kunt juichen. De spelers en speelsters van HSC Hermes zijn te herkennen aan een 'thuis'-tenue dat als volgt kan worden omschreven.

Een donkerblauw shirt met een aubergine kleurige bies, een donkerblauwe broek of rok welke in lijn is met het shirt en daaronder witte sokken.

Het kan voorkomen dat het 'thuis'-tenue van HSC Hermes erg lijkt en zelfs gemakkelijk verward kan worden met het 'thuis'-tenue van de tegenstander. De tenues van alle hockeyclubs zijn te vinden op de website van de betreffende club zelf en de website van de KNHB. Wij raden aan om voor aanvang van een uitwedstrijd uzelf op de hoogte te brengen van het tenue van de tegenstander om verwarring te voorkomen. Mocht het zo zijn dat het 'thuis'-tenue van HSC Hermes en het 'thuis'-tenue van uw tegenstander tijdens een uitwedstrijd voor HSC Hermes teveel lijkt en gemakkelijk verward kunnen worden, dan dient u hier op tijd actie op te ondernemen.
In het geval van een uitwedstrijd bent u, als uitspelende partij, verantwoordelijk en verplicht om een alternatief tenue aan te trekken. HSC Hermes heeft ook richtlijnen omschreven voor een zogeheten 'uit'-tenue.
Een wit shirt zonder enige andere toevoegingen, een donkerblauwe broek of rok en daaronder donkerblauwe sokken.