Jeugdhockey

Hockey is een teamsport. Kinderen leren spelenderwijs om samen te werken op het hockeyveld. In je eentje kun je geen wedstrijd winnen, met elkaar wel. Teambuilding, sportiviteit en respect spelen daarbij een zeer belangrijke rol. Een trainer en coach zijn voorbeeldfiguren die deze begrippen moeten uitdragen. Tenslotte staan de kinderen wekelijks op het hockeyveld om te ‘leren’ en zich steeds verder te ontwikkelen op zowel sportief als sociaal niveau.

(Jongste) Jeugd bij HSC Hermes

Het uitgangspunt bij de jeugd is dat de kinderen in een veilige en sociale omgeving de (technische) basisvaardigheden van de hockeysport aangeleerd krijgen en zich, met het ouder worden, steeds competitiever ontwikkelen. We maken daarbij onderscheid tussen 2 verschillende leeftijdscategorieën:

Jongste jeugd 4 tot en met 9 jaar  =  Hummels en E&F teams
Junioren 10 tot en met 17 jaar = A t/m D teams

Voor iedere categorie is er een apart trainingsprogramma waarmee spelers in beide categorieën zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen. De groepen jongste jeugd en de al wat oudere en ontwikkelde juniorenteams worden samengesteld door de Technische Commissie en de Hoofdtrainer, die daarbij zo veel mogelijk rekening houden met vriendenverzoeken en bij het samenstellen van de juniorenteams ook de speler sterkte.

Trainingen
Jongste Jeugd

Bij de jongste jeugd trainen alle kinderen per categorie samen op één veld met verschillende ervaren trainers onder leiding van een jongste jeugd coördinator. Omdat de hele categorie tegelijkertijd dezelfde oefeningen doorloopt krijgen de spelers gelijke kansen om zich te ontwikkelen. De jongste jeugd coördinator houdt direct zicht op de ontwikkeling van de spelers en kan daardoor samen met de trainers bijsturen waar nodig en per speler een zo optimaal mogelijk persoonlijk ontwikkelingsprogramma aan de Technische Commissie en Hoofdtrainer adviseren.

Junioren

Bij de junioren trainen spelers samen met hun team en krijgt elk team een eigen training van een vaste trainer, afgestemd op de behoeften van het team en, waar nodig en mogelijk, de persoonlijke behoefte van de spelers. Met het oog op competitieve ontwikkeling van spelers wordt door trainers overlegd met coaches om een op maat gemaakt trainingsprogramma aan te kunnen bieden. Al vanaf het begin in 1941 heeft HSC Hermes, met haar bewezen trainingsaanpak, verschillende spelers opgeleid en klaargestoomd voor deelname aan een van de regionale top (prestatie) teams. Kortom HSC Hermes biedt ruimte voor plezier en ambitie.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Kijk dan bij de veel gestelde vragen.