dec
6

BELANGRIJKE INFORMATIE ZAALHOCKEY

Nieuws

De competitie van de zaal staat op het punt van beginnen daarom hier kort nog even wat belangrijke arbitrage punten & spelregel wijzigingen m.b.t. tot het zaalhockey.

-Teams dienen zelf één scheidsrechter te regelen en mee te nemen naar hun zaalcompetitie wedstrijden, mogelijk tegen een kleine vergoeding willen andere spelers uit andere teams met het team mee als scheidsrechter indien er een te kort is aan fluitende ouders die in het bezit zijn van hun Clubscheidsrechter (CS) certificaat. Voor het contact met andere teams kunt u altijd beroep doen via [email protected]

-DWF codes – De scheidsrechters dienen hun DWF code te verkrijgen via de coach of aanvoerder van het betreffende team waarvoor ze fluiten.

-Lees de standaardafspraken van arbitrage door alvorens u gaat fluiten.

-Wilt u een Clubscheidsrechter (CS) certificaat behalen? Neem dan contact op met de Scheidsrechter Commissaris via [email protected]

Spelregelwijzigingen:

-Rustperiode tussen de 2 speelhelften van 2× 20 minuten gaat van 5 naar 3 minuten rust.

-Gele kaart van 5 naar 4 minuten voor fysieke/zware overtredingen. Overige overtredingen waar geel voor wordt gegeven blijft bij 2 minuten tijdstraf. Ook blijft de afspraak staan indien de coach/spelbegeleider een kaart krijgt dat gedurende de straftijd hiervan het betreffende team met een speler minder dient te spelen.

-Spelen met een masker ten afloop van de strafcorner staat nu beter in het spelreglement beschreven. Dit dient na afloop van de strafcorner in de eerste gelegenheid afgedaan te worden, indien niet mogelijk mag de speler met masker niet verder dan de eigen speelhelft van het veld zijn of haar actie af maken. Een vrijepush direct na de strafcorner voor de verdedigende partij mag wel met masker op genomen, m.u.v. een zelfpass wat niet is toegestaan.

Het volledige spelreglement kunt u vinden: Zaalhockey regelement vanaf 1 November 2022.

Standaard afspraken van arbitrage: In dit document.

Ter opfrissing voor spelers en coach: Verschillen tussen veld en zaalhockey - Seizoen 22-23. (TIP: Stuur dit document door onder uw team dat u als coach begeleid)

Voor de jongste jeugd O8, O9 & O10 kunt u Hierde spelregels vinden.

Veel speel & fluit plezier!

Udo de Jong

Scheidsrechter Commissaris

 
Bijlage