Zaalhockey


Elk jaar, als de eerste helft van de veldcompetitie ten einde loopt en de winterstop voor de deur staat, maken veel teams zich op voor de zaalhockeycompetitie. Al vroeg in het seizoen is de zaalhockeycommissie al weer bezig met de voorbereidingen voor het aankomende zaalseizoen. HSC Hermes heeft een goede relatie met de Koninklijke Marine en mag daardoor gebruik maken van de unieke locatie, de Marine Sportzaal van het KIM.


Zaalhockey is goed voor de technische ontwikkeling van (individuele) spelers en door als team de zaal in te gaan zal dit het niveau van het gehele team ten goede komen.


Wat heb je nodig voor zaalhockey?

Voor het spelen van zaalhockey is een aantal specifieke uitrustingstukken nodig:

  • Zaalhockeystick;
  • Zaalhockeyhandschoen (linkerhand met volledig bedekte vingers);
  • Indoor schoenen (kunnen gymschoenen zijn, in ieder geval geen zwarte zool!);
  • Bitje;
  • Scheenbeschermers.

Keepen in de zaal


Keepers krijgen via de materiaalcommissie klompriempjes zonder metalen gespen. Het gebruik van klompriempjes met metalen gespen is verboden in de zaal, zelfs als deze zijn afgeplakt. Bij voorkeur gebruiken de keepers zaalhoezen voor om hun legguards.

De stick en handschoen in de zaal zijn anders dan die van het veld. De stick is veel lichter en dunner (er mag namelijk alleen gepusht worden in de zaal) en de handschoen is groter en beschermt de vingers helemaal. Verschillende sportzaken hebben voorafgaand aan het zaalhockeyseizoen vaak goede aanbiedingen.


Start zaalcompetitie


De zaalcompetitie start vrijwel direct na de laatste veldwedstrijd.


Het wedstrijdschema vindt u op de website van de KNHB, LISA app en website van HSC Hermes.


De trainingsuren worden afgestemd op het wedstrijdschema. Er zal zoveel mogelijk rekening gehouden worden met wedstrijdweekenden, feestdagen, beschikbaarheid van trainers, etc.


Het trainingsschema zal voor de start van de competitie in het trainingsschema in de LISA app en op de website van HSC Hermes gepubliceerd worden.


Voor de start van de zaalcompetitie zullen bij verschillende clubs scheidsrechters-bijeenkomsten gehouden worden. Op deze avond, georganiseerd door de KNHB, geven bondsscheidsrechters veel informatie over fluiten in de zaal. Ieder team moet per wedstrijd één scheidsrechter leveren, het is dus van belang dat meerdere ouders de regels in de zaal kennen.


Ieder team zal gedurende de zaalcompetitie 1 of meerdere keren "zaaldienst" hebben (meestal bij de wedstrijd die wordt gespeeld in de Marine Sportzaal van het KIM). Dit betekent dat je als team verantwoordelijk bent voor het reilen en zeilen van een aantal wedstrijden (bijhouden van de tijd en score) en ook voor de zaal en kleedkamers. In de standenmotor van de KNHB is te zien wanneer je als team zaaldienst hebt.



Share by: